DMX opgepakt vanwege niet betalen alimentatie

DMX heeft zich weer eens in de nesten gewerkt. De Amerikaanse rapper is vrijdag opgepakt omdat hij weigert kinderalimentatie te betalen, meldt New York Daily News.

De 44-jarige Earl Simmons, zoals hij echt heet, werd vlak voor een optreden bij Radio City Music Hall in New York onder toeziend oog van wachtende fans door de politie ingerekend.

Het is niet de eerste keer dat DMX in de boeien wordt geslagen. De rapper heeft een flink strafblad en werd afgelopen jaren meerdere keren opgepakt, onder meer vanwege rijden onder invloed, drugsbezit en andere verkeersovertredingen. In april werd hij nog beschuldigd van beroving. Een 21-jarige man claimde dat DMX hem 3200 dollar afhandig zou hebben gemaakt bij een benzinestation.

Ook kwam hij herhaaldelijk in opspraak vanwege het niet betalen van alimentatie. De rapper, die meerdere kinderen heeft bij verschillende vrouwen, vroeg in 2013 zelfs faillissement aan omdat hij de alimentatie voor alle kinderen naar eigen zeggen niet meer kon ophoesten, maar dat verzoek werd door de rechter afgewezen.

In 2014 werd hij door de rechter gesommeerd 15.000 dollar (ruim 13.000 euro) per maand te betalen aan zijn ex-vrouw Tashera Simmons, met wie hij vier kinderen heeft. En ook met zijn ex Patricia Trejo lag hij al eens overhoop over alimentatie. De rapper had een alimentatie-achterstand van 1 miljoen dollar (724.000 euro) en moest zijn paspoort zelfs inleveren waardoor hij een tijd lang niet in het buitenland kon optreden. Pas toen hij de schuld had afbetaald, kreeg hij het papiertje terug.