Uitslag Moto3 Grand Prix van Nederland

Miguel Oliveira heeft op het TT Circuit Assen de Grand Prix van Nederland in de Moto3 gewonnen. De Portugees was op zijn KTM de sterkste van een kopgroep van zes man en pakte zo zijn tweede overwinning van het seizoen.

De beste start was zonder twijfel van Oliveira, die vanaf plek zes naar de koppositie reed. De Portugees kreeg polesitter Enea Bastianini, Jorge Navarro, Danny Kent, Fabio Quartararo en Karel Hanika achter zich aan. Na drie ronden viel de eerste valpartij voorin de race te noteren, doordat Efren Vazquez vanaf plek zes onderuit ging. Voorin nam Quartararo de leiding over, maar Oliveira pakte dat snel weer terug. Niet veel later ontstond in korte tijd een duidelijke kopgroep van zeven man: Oliveira, Quartararo, Bastianini, Kent, Navarro, Romano Fenati en Brad Binder.

Halverwege de race leek het even te gaan regenen, maar dat zette niet door en dus was er geen reden tot paniek bij de rijders. De kopgroep bleef rondenlang bij elkaar en reed samen naar de slotfase. Alleen Binder moest het laten gaan, terwijl Oliveira als leider aan de slotronde begon. Ondanks felle aanvallen van met name Quartararo en Kent hield hij zijn positie vast en raasde hij als eerste over de finish. Quartararo werd tweede, gevolgd door Kent, Navarro, Fenati, Bestianini en Binder.