Pirelli test nieuwe materialen tijdens testdagen

Pirelli heeft de tweedaagse test in Spielberg benut om nieuwe materialen te testen die kunnen worden gebruikt in de banden voor 2016. Ze werden hierbij geholpen door de teams van Mercedes, Ferrari en Toro Rosso, die de nieuwe banden tijdens de test gebruikten.

Op de eerste dag werd de test onderbroken vanwege de heftige regenval in de ochtend. De tweede dag verliep wel droog, waardoor de teams meer op de superzachte, zachte en medium banden konden rijden. In samenwerking met de drie teams kon Pirelli alle drie de compunds testen.

"De start van de test was een beetje frustrerend, op de eerste ochtend kwam de regen met bakken uit de hemel," zegt Pirelli-baas Paul Hembery. "Er is desalniettemin goed werk vericht vanaf dinsdagmiddag, met zelfs enkele zonnestralen op de woensdag. Ik wil hiervoor Ferrari, Mercedes en Toro Rosso enorm bedanken. De teams hebben ons vrijwillig geholpen om de nieuwe materialen voor het volgend seizoen te testen, nu er geen officiele bandentests midden in het seizoen meer zijn. De resultaten die we hebben verkregen zullen ons enorm helpen om verder te gaan met de ontwikkeling van onze volgende generatie banden."