Homo's gearresteerd in Marokko

Marokko lijkt een beetje een Rusland 2.0 te gaan worden wanneer het gaat om de rechten van andersgeaarden. Deze week zijn in Agadir in totaaal 20 mannen opgepakt op beschuldiging van homoseksualiteit en schending van de goede zeden.

De homoseksuelen zijn opgepakt nadat er uit de buurt klachten waren gekomen over de 'groeiende intimidatie en het immorele gedrag van deze minderheid'. De mannen waren onder andere gewend om in vrouwenkleren over straat te gaan, iets waar anderen schijnbaar erg veel last van hadden.

In Marokko is het homo-vuurtje opnieuw opgelaaid nadat vrouwelijke activisten van FEMEN met ontbloot bovenlijk elkaar aan het af lebberen waren, vlak voor een moskee in Rabat. Op hun borsten hadden ze 'in gay we trust' gekalkt. De regering kon hier niet om lachen en heeft de vrouwen het land uit gegooid. Twee Marokkaanse mannen die op dezelfde plek precies dezelfde stunt uithaalden, hebben een celstraf van vier maanden gekregen.

In hetzelfde Agadir zijn enkele dagen geleden tevens twee meisjes opgepakt omdat ze zich onzedig gekleed zouden hebben. Op 6 juli dienen de medewerksters van een kapsalon voor een rechter te verschijnen. Volgens de voorzitter van de Marokkaanse Vereniging voor de Rechten van de mens in Agadir, is de arrestatie belachelijk en staat haaks op het recht van persoonlijke vrijheid. Bovendien is in de wet geen woord te vinden over wat 'gepaste' kleding zou moeten zijn.

De gearresteerde homo's kunnen in het ergste geval een celstraf van drie jaar krijgen.

Marokkaan in MarokkoSommige jurken mogen wel