Uruguay en Paraguay door naar kwartfinale Copa América

Zowel Uruguay als Paraguay zijn door naar de kwartfinale van de Copa América. Het onderlinge duel eindigde zaterdag in een 1-1 gelijkspel. Paraguay is zeker van plaats twee in de groep, Uruguay hoort zeker bij de twee beste nummers drie.

De Uruguayanen, nog altijd spelend zonder de geschorste Luis Suárez, kwamen al snel in het duel op voorsprong. Op aangeven van Carlos Sánchez was het centrale verdediger José Giménez die de score opende. De centrale verdediger van Atlético Madrid was de defensie van Paraguay te slim af en kopte hard raak: 1-0.

Uruguay had vervolgens via spits Edinson op een 2-0 voorsprong moeten komen, maar de aanvaller van Paris Saint-Germain kon de bal niet goed controleren. Het was voor de Uruguayanen een perfect moment geweest, zo'n zeven minuten voor rust. Paraguay liet zich niet aan de kant zetten en bleef gaan. Dat resulteerde op slag van rust in de gelijkmaker via aanvaller Lucas Barrios.

Via Christian Stuani kon Uruguay in de tweede helft weer op voorsprong komen. Volkomen ongedekt kon hij de bal binnenwerken. Hij stuitte echter op Paraguay-goalie Justo Villar. Het tweede bedrijf was stukken minder aantrekkelijk. Beide landen leken het wel goed te vinden, omdat met een gelijkspel zowel Uruguay als Paraguay zich zou plaatsen voor de volgende ronde. En dat gebeurde.