Verdachte moord Yvon Pfaff bekent schieten

Erik van der H. heeft verklaard dat hij per ongeluk op de 49-jarige Yvon Pfaff uit Ochten heeft geschoten. Dat gebeurde in een worsteling in de nacht van 21 op 22 juni 2014 in een vakantiehuisje in Ewijk, zei zijn advocaat Yannick Quint vrijdag in de rechtbank in Den Bosch.

Het lijk van Pfaff werd op 22 juni vorig jaar gevonden in een uitgebrande auto op landgoed De Pettelaar in Sint-Michielsgestel. Pfaff was naar Ewijk gelokt. Toen daar een pistool werd getrokken, ,,barstte de hel los'' verklaarde een van de zes verdachten in de zaak. Pfaff zou Van der H. zijn aangevlogen.

Het pistool zou eerst zonder gevolgen zijn afgegaan. De kogel belandde in de muur. Pas toen de tweede keer het pistool afging zou Pfaff fataal zijn geraakt. Advocaat Yannick Quint van de verdachte schutter vroeg de rechtbank daarom een reconstructie te houden in de vakantiewoning. Zo kan precies worden achterhaald wat er is gebeurd. De rechtbank vond het echter nog te vroeg om dat al te doen. Quint kondigde samen met andere advocaten aan dan zelf al een reconstructie te maken.

Voor de moord zijn zes mensen opgepakt. De rechtbank liet één van hen vrijdag vrij. In eerste instantie werd gedachte aan een afrekening in het criminele circuit, maar die hypothese lijkt inmiddels verworpen. Er werd vrijdag gesuggereerd dat het om een relationeel probleem zou zijn gegaan.