Metal Gear Solid-demo laat veel zien

Konami toonde op de E3 hoever ze zijn met Metal Gear Solid V: The Phantom Pain. De demo van 40 minuten speelt zich af rond het gezellige Kabul in Afghanistan. Snake en zijn hond laten zien wat ze kunnen doen. Metal Gear Solid V blijkt veel actie-RPG elementen te hebben.

In de game zijn er microtransacties voor gamers die weinig tijd en genoeg geld hebben. Konami benadrukt dat de microtransacties niet nodig zijn om van alle functionaliteiten te genieten.

Heli Je helikopter is je kantoor, waar je jouw manschappen kunt aansturen en naar Quiet kan staren. De wanden kun je versieren met foto’s.

In het spel zijn er veel zaken aan te passen naar je eigen smaak, zoals je wapens, je basis en je voertuigen. Wapens kunnen worden uitgebouwd en geverfd. Je kunt ook kiezen welk uniform je kameraden dragen, als ze überhaupt gekleed zijn.

Aankleden

Naast het gericht uitvoeren van missies, kun je ook ervoor kiezen om vrij rond te wandelen. Als maatje kun je kiezen voor Quiet, je paard of je hond. Je hoeft trouwens niet als Snake te spelen, maar je kunt iedereen kiezen die in Mother Base voorkomt. D-dog is handiger dan je zou zeggen, want hij lokaliseert bijvoorbeeld vijanden door muren heen en kan zorgen voor afleiding.

D-Walker

Je hebt ook de beschikking over D-walker, een robothulp met automatische geweren (24:37). Hiermee kun je heel snel lopen, rijden en schieten.

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain is in staat om The Witcher 3 naar de kroon te steken als spel van het jaar. Het geheel ziet er fantastisch uit. Op 1 september komt de game uit voor PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 en Xbox One. Pc-gamers moeten wachten tot 15 september.