Shenmue 3 breekt wereldrecord game-crowdfunding

De crowdfunding voor Shenmue 3 heeft het guiness world record van snelst behaalde eerste miljoen voor een game ooit verbroken. De game haalde een miljoen dollar op binnen 1 uur en 42 minuten. Daarnaast is Shenmue 3 nu het op één na snelste Kickstarter-project ooit.

Tijdens de persconferentie van Sony eerder deze week op E3, kwam Yu Suzuki, bekend van Virtua Fighter en natuurlijk Shenmue, het podium op om te verkondigen dat hij ondanks alle tegenslagen alsnog bezig wil met Shenmue 3. Hiervoor moest echter wel 2 miljoen dollar bij elkaar geharkt worden. Zoals gezegd was de eerste miljoen al na een kleine twee uur binnen. De tweede miljoen, het beoogde bedrag, was na ongeveer 9 uur al binnen.

Het vorige record stond op naam van Torment: Tides of Numenera, de spirituele opvolger van Planescape: Torment, met 6 uur en 5 minuten. Naast snelste miljoen voor een game ooit heeft Shenmue 3 ook meteen de tweede plaats voor zich gewonnen van snelste Kickstarter-project ooit; de koploper voor dat record staat nog steeds op naam van de Pebble-smartwatch. De Pebble haalde binnen 46 minuten een miljoen dollar op.

Inmiddels staat de teller op een dikke drie miljoen, met nog een hele maand te gaan. Wat het uiteindelijke bedrag wordt blijft natuurlijk gissen, maar het zal geen kinderachtige som worden. Het leek er even op alsof Shenmue 3 Star Citizen achterna ging. Die game haalde het onwaarschijnlijke bedrag van 84 miljoen dollar op. De funding van Shenmue 3 is momenteel enigszins gestagneerd, maar wie weet wat er nog kan gebeuren.