[E3] Liveblog Nintendo Direct

Om 18:00 precies begint de E3-Nintendo Direct. Hierin brengt Nintendo het laatste nieuws over hun Nintendo 3DS en Nintendo Wii U. Kijk jij ook mee? Dat kan via deze website of simpelweg hieronder.

18:53 Zo te zien is de Nintendo Direct afgelopen en gaan we nu over in de Nintendo Treehouse. Hier stopt dus onze liveblog. Meer aankondigingen gaan nog waarschijnlijk komen, dus blijf zeker kijken en lezen. Wij gaan al het nieuws uiteraard gewoon posten!

18:52 Hij werkt nog aan de titels die meer gebruik maken van de gamepad functionaliteiten. 

18:52 Miyamoto komt weer terug en bedankt ons voor het kijken.

18:50 Een video-delen over jouw Mario-avontuur kan op www.letssupermario.com Hiermee gaan we het 30-jarig bestaan van Mario vieren.

18:48 Een miljard mensen hebben ooit een Nintendo-game gespeeld, waarin icoon Mario natuurlijk het meest voorkomt.

18:46 Super Mario Maker komt 11 september beschikbaar.

18:45 De heren praten meer over hun ontwikkelingswijze en het gebruik van levels als tutorial.

18:44 Mario kan transformeren in andere personages via amiibo, onder andere Wii Fit Trainer, Link en meer.

18:42 Alle ideeën die de mannen vroeger hadden, maar niet konden toevoegen, zijn nu wel mogelijk. Erg leuk om dit te zien.

18:42 Vroeger moest alles getekend worden: elk level werd uitgetekend, die later in de game werden geprogrammeerd. 

18:41 Tezuka en Miyamoto werken al 30 jaar samen aan Mario. Ze hadden steeds meer tools nodig en dit werd de basis van Super Mario Maker.

18:40 Mario Tennis komt naar Wii U! 

18:40 De game toont duidelijke kenmerken van beide series. En nieuw is een gigantische Papercraft Mario! De game heet Paper JAm en komt volgend jaar in de Lente.

18:38 Een nieuwe game voor 3DS wordt getoond, waarin Paper Mario en Mario en Luigi worden gecombineerd!

18:38 Yo-Kai Watch is vooral erg populair in Japan en biedt serieuze competitie aan Pokémon. Miljoenen exemplaren zijn gegarandeerd.

18:37 Game van Level-5: Yokai Watch wordt getoond, in de maak voor Nintendo 3DS.

18:36 Meer wordt over de game uitgelegd, maar eigenlijk alles wat we al wisten. Maar het beste is natuurlijk: POOCHY IS TERUG!

18:35 Plezier staat centraal en de ontwikkelaars zijn bewust van de verschillende voorkeuren voor uitdaging. Er zijn dus mogelijkheden de game moeilijker en makkelijker te maken.

18:34 De mevrouw die we nu zien is verantwoordelijk voor de wollen Yoshi-amiibo. Allemaal even dankjewel zeggen!

18:33 Door naar de wolligste game van het jaar: Woolly World!

18:32 De elementen van Animal Crossing komen allemaal terug: Bells verzamelen, insecten vangen, competities en meer. De game komt holiday 2015.

18:32 Een Animal Crossing game komt ook naar Wii U: Amiibo Festival. Een soort Mario Party met Animal Crossing-amiibo.

18:31 Het decoreren van huizen staat in Happy Home Designer en komt 25 september.

18:30 Tijd voor Animal Crossing op de 3DS.

18:29 Xenoblade komt 4 december!

18:29 We gaan in hoog tempo door met een trailer voor Xenoblade Chronicles X. De gameplaybeelden zijn zowaar in het Engels, een primeur!

18:28 De game komt in 2016.

18:26 Na Fates gaan we verder met Shin Megami Tensei x Fire Emblem voor Wii U, waar een trailer van wordt getoond. In het japans. Zonder ondertiteling.

18:25 We gaan verder met Fire Emblem Fates, de nieuwe naam van If.

18:24 Zoals velen verwachten was Blast Ball onderdeel van deze game. Hij komt in 2016.

18:24 We kijken naar een nieuwe game op Nintendo 3DS. Metroid Prima Federation Force! Met vier speler co-op!

18:22 De trailer wordt nu getoond.

18:21 Hyrule Warriors wordt geport naar Hyrule Warriors met alle DLC personages. Deze game was eerder al gelekt. Daarnaast komen er extra personages uit The Wind Waker: King Hyrule en Tetra. De game heet Hyrule Warriors Legends.

18:20 De game kent online play!

18:20 De game speelt zich af in een wereld waar men houdt van mode en nette kleding. Door deze outfits te dragen, krijg je dus nieuwe abilities en uiteraard ook een sexy Link.

18:20 De game is bedoelt voor 3-spelers: je kunt een totem met ze maken om gebruik te maken van het diepteverschil. Vier werkte niet goed voor de game.

18:19 De diepte verschillen uit A Link between Worlds dient als inspiratie en komt goed terug.

18:18 De game krijgt een focus op multiplayer, sterker nog: op co-op in plaats van competitie. Samen door dungeons en puzzels oplossen.

18:17 De game komt in de herfst van dit jaar.

18:16 Nieuwe outfits betekenen in deze game voor link nieuwe abilities, waarmee bommen gegooid kunnen worden en damage kan worden voorkomen.

18:16 Mario pakte een mushroom en veranderde in...LINK?! The legend of Zelda: Triforce Heroes voor Nintendo 3DS!

18:15 Nintendo moedigde Activision aan iets nieuws te bedenken, te durven. Geen Giga Bowser dus, maar de geboorte van Magma Bowser.

18:13 Ze hebben het gek genoeg over Skylanders: SuperChargers, waarin twee speciale amiibo komen van Donkey Kong en Bowser.

18:12 Meer nieuwe amiibo komen eraan en games om ze te spelen. Amiibo worden nu getoond op een nieuwe, onverwachte manier.

18:12 Als we het over transformaties hebben, kan Mario niet uitblijven: Super Mario Maker.

18:11 Transformaties lijken een centrale rol te gaan spelen in de E3 van Nintendo. Een voorbeeld is de samenwerking om pretpark attracties te maken.

18:10 De game is geen sequel, maar ook geen remake. Vandaar de naam: Star Fox Zero.

18:09 Elk level kan met de verschillende voertuigen worden gespeeld.

18:08 Eén knop dient om alles te schieten. De andere knoppen dienen om je Arwing te laten transformeren in onder andere een tank!

18:07 De tv dient als een soort overview, terwijl de gamepad dient voor de gameplay vanuit een cockpit view.

18:06 Je gaat vliegen onder verschillende 'arches', gebaseerd op de Japanse gebouwen. Met de gamepad kun je gebruik maken van de gyro-besturing om rond je heen te kijken.

18:04 Miyamoto vertelt over zijn inspiratie voor Star Fox, Thunderbirds.

18:03 Star Fox wordt getoond!

18:02 De personages veranderen langzaam maar zeker in zeer bekende personages: STAR FOX!

18:00 Poppenshow? En ik maar denken dat we games gaan kijken. Ach, typisch Nintendo!

18:00 We zijn live!

17:48 De stream is online gegaan en we horen een bekend melodietje uit New Super Mario Bros. Of we hier iets uit mogen opmaken zien we over 12 minuten!

17:47 Handig om alvast te weten: The Legend of Zelda Wii U wordt niet getoond tijdens de Direct. Producer Aonuma heeft eerder al aangegeven dat de game meer tijd nodig heeft en niet te zien is op E3. We kunnen in ieder geval uitkijken naar Xenoblade Chronicles X, Star Fox en de andere projecten van Miyamoto, die ongetwijfeld te zien zullen zijn.

17:30 Het is de derde keer dat Nintendo kiest voor een opgenomen Nintendo Direct in plaats van een live persconferentie. Na de Nintendo Direct en de komende paar dagen, is er een Nintendo Tree House te zien. Hierin gaan ontwikkelaars en Nintendo-medewerkers dieper in op een behoorlijk aantal games en is er kans dat er nieuwe games aangekondigd worden. Daarnaast kun je er ook voor kiezen de E3-persconferentie van Square-Enix te bekijken, waar wij ook live-verslag van doen. Het loont dus zeker om hierna te blijven zitten!