Shenmue 3 zoekt geldschieters - Kickstarter-pledge inmiddels behaald

Sony heeft bijna letterlijk het dak van de L.A. Memorial Sports Arena losgekregen tijdens haar E3-persconferentie. Zonder dat iemand het ook maar kon vermoeden liep gameheld Yu Suzuki, bekend van onder meer Virtua Fighter en Shenmue, het podium op. Een van de meestgewilde games onder gamers moet namelijk van zijn hand gaan komen, Shenmue 3.

De tribunes klapte bijna uit elkaar toen Suzuki zei dat hij op datzelfde moment een Kickstarter-project had gestart om ondanks alle tegenslagen alsnog Shenmue 3 te kunnen maken. Hiervoor zoekt Yu Suzuki een totaalbedrag van twee miljoen dollar.

Dat de game er eindelijk gaat komen lijkt bijna een zekerheid te zijn. Op het moment van schrijven, krap drie uur nadat het Kickstarter-project is opgestart, staat de teller namelijk al op 1.257.400 dollar, 62% van het doelbedrag. Hiermee zou het wel eens de meest succesvolle Kickstarter ooit kunnen worden.

Als het geld is opgehaald gaat Suzuki met zijn ploeg aan de slag. In 2017 zou Shenmue dan te spelen moeten zijn. De game gaat gemaakt worden voor PlayStation 4 en pc.

Update:

Het beoogde bedrag van 2 miljoen is inmiddels al behaald en het geld blijft binnenstromen. Hieruit blijkt maar weer hoe populair de Shenmue-franchise is onder gamers.