[E3]Liveblog persconferentie Bethesda

Nog een half uur wachten en dan is het zover: de eerste E3-persconferentie van het jaar en de eerste van Bethesda ooit! We weten al dat we Doom en Fallout 4 mogen verwachten en ook schijnt Dishonored 2 getoond te worden. We gaan het zien.

FOK! Doet hier uiteraard live verslag van, dat hier te lezen valt. De stream ondertussen zelf bekijken? Dat kan via deze link.

05.22 uur: Het publiek krijgt een set figuurtjes mee, en daarmee is de show ten einde gekomen. Wij zijn vandaag om 18.30 uur terug met de persconferentie van Microsoft. Daarvoor posten wij natuurlijk al het nieuws dat vandaag uitkomt en is uitgekomen! 

05.20 uur: Fallout 4 lanceert 10 november dit jaar!!!

05.19 uur: Nog meer gameplay is getoond en het ziet er strak uit.

05.16 uur: Ook je eigen Power Armour, zoals de fans zullen kennen, is compleet aanpasbaar. Indrukwekkende dingen.

05.15 uur: Er zijn ruim 50 'basissets' voor wapens en ruim 700 uitbreidingen voor deze wapens. Deze kun je craften met items die je vindt over de hele wereld: alle items hebben een functie in de game.

05.13 uur: Je kunt sentry's en meer neerzetten en dat is nodig ook: raiders kunnen en zullen je ook daadwerkelijk aanvallen. Een goede verdediging is dan essentieel.

05.12 uur: Bouwen, bouwen! Jouw personage kan een gebied herbouwen. Verzamel materiaal en bouw hoe jij wilt een gebied opnieuw op, wederom een nieuwe feature. Dit werkt allemaal in real-time. Het gaat om jouw ervaring, het maken van jouw wereld: een waar jij in wilt zijn! Is jouw gebied goed genoeg, dan komen er meer mensen bij. Merchants, plantenverzorgers en je kunt ook power generators vrijspelen: elektriciteit in je stad!

05.10 uur: De game is gratis, maar heeft geen lange laadtijden: alles gebeurt meteen. Er zijn Microtransacties, maar die zijn niet nodig. Je krijgt alleen meer random loot. Deze game komt vandaag nog beschikbaar!

05.07 uur: Nog meer Fallout: een mobiele game. Fallout Shelter. Hierin maak je je eigen vault! Je bent daarin de overseer die alles beheerst. Inspiratie uit Xcom, Simcity en meer.

05:05 uur: De speciale pip-boy werkt als off-screen-ervaring. Je telefoon kan erin en hij doet het compleet. Erg toffe bonus dus.

05.04 uur: De nieuwe pip-boy wordt getoond, die krijg je wanneer je de vault uitgaat. Wapens, items, holotapes afspelen (waarvan sommige spelletjes zijn, gebaseerd op echte spellen) en animaties. De pip-boy is sterk opgewaardeerd. Ze houden er zó veel van, dat ze een echte hebebn gemaakt die geleverd wordt bij de collector's edition.

05.02 uur: VATS zijn terug en de combat lijkt hetzelfde te werken als Fallout 3 en New Vegas. Nog meer terrein wordt getoond en de wereld ziet eruit om van te smullen. Maar dan niet echt, want hij is radioactief.

05.00 uur: Je bent vrij om te wisselen tussen first- en third-person view en ontmoet al gauw je trouwe viervoeter. Yes! Commando's geven kan door op dingen te wijzen en te klikken, simpel.

04.56 uur: Na de ontploffingen ga je 200 jaar later uit de vault. Hoe dit in zijn werk gaat, wordt niet verteld. Je komt terecht in een enorm dynamische wereld waarin je kan doen wat je wil, waar je maar wil en wanneer je maar wil.

04.54 uur: Je kan spelen als vrouwelijk personage!

04.53 uur: We beginnen Fallout 4 voordat de bommen vallen. We krijgen dus inderdaad een soort origin story erin verwerkt. Gevolgd door wat lijkt op de beginscène, waar we ons personage maken. En hij praat.

04.51 uur: Heel veel details gaan in het spel zitten. Alle knopjes op alle machines geven lichtjes, bijvoorbeeld. Een grote diversiteit aan gebied wordt vervolgens getoond en het ziet er werkelijk prachtig uit.

04.50 uur: Games zijn entertainment en kunnen je zeer bijzondere en aangename gevoelens geven. Weinig games zijn hierin ZO goed als....Fallout. Ja ja, hij houdt van zijn games.

04.47 uur: Fallout 4 tijd! We krijgen één demo te zien en dat is degene die nu gaat volgen. Onder leiding van Todd Howard.

04.45 uur: De presentator is fan van kaartspellen. En hij kondigt The Elder Scrolls Legends aan, een kaartspel in hetzelfde universum. Een sneakpeak wordt gegeven. Hebben we toch onze portie Elder Scrolls! De game is free to play en komt naar pc en iPad.

04.42 uur: Bethesda staat nog even stil bij The Elder Scrolls Online. Ze werken hard aan nieuwe content en geven een teaser over wat dit jaar naar Tamriel komt.

04.40 uur: Een nieuw, vrouwelijk personage is speelbaar. Emily nog iets. De game komt naar pc, PlayStation 4 en Xbox One. Meer informatie volgt snel.

04.39 uur: Dishonored 2 is aangekondigd. Zoals verwacht, aangezien de game al gelekt was. We krijgen een eerste trailer. Het geheel ziet er strak uit. 

04.34 uur: Arkane Studios komt het podium op, de breinen achter Dishonored. Waar zouden zij nou voor verschijnen?

04.34 uur: De enforcer, infiltrator, ranger en gadgeteer zijn classes die gebruikt worden.

04.33 uur Sign-ups voor bèta zijn open, voor 18 juni inschrijven is prioriteit en een in-game reward waard. Nu een nieuwe blik op de game. 

04.32 uur: Bethesda.net wordt genoemd. Onder andere Doomsnap maakt er gebruik van en ook The Elder Scrolls. Het doel is één veilloze ervaring voor alles Bethesda. We gaan nu verder met Battlecry.

04.30 uur: Grote demoon! Maar ook groot wapen. Welke sterker is, zullen we waarschijnlijk zelf moeten ervaren. Wanneer dat is? Lente 2016 op pc, PlayStation 4 en Xbox One.

04.26 uur: In-game editor dus. Mooie toevoeging. We gaan weer terug naar de singleplayer met nieuwe gameplay footage. Het huis van de demonen, hel.

04.23 uur: DOOM is nog niet klaar! Ze willen meer en ons meer laten doen. Onafhankelijk van platform of ervaring, moet iedereen een eigen ervaring kunnen maken. Co-op, hordes demonen of vier speler deathmatch: alles gaat mogelijk zijn. Het heet DOOM Snapmap

04.21 uur: De gameplay stopt op het moment dat we worden overmeesterd. We gaan verder met DOOM multiplayer! Domination, arena en meer. Verticale movement en unieke power-ups. Nu een sneak peak.

04.19 uur: KETTINGZAAG!

04.18 uur: We zien wat lijkt op een fragment uit het verleden, een projectie als het ware. Wat er in dit gebouw ook is gebeurd, het is geen pretje.

04.17: Het lijkt erop dat melee een grote rol speelt en dat wapens meerdere 'modi' hebben. De shotgun die wordt gebruikt, kan losse kogels schieten, maar ook in burst. We gaan nu over op een laserwapen.

04.14: Veel gore, finishers, strakke lichteffecten, mooie sfeer, ontploffingen. We kijken inderdaad naar Doom.

04.13: Badass demons, big ass guns, moving really fast. Daar draait het om. Op mars is jouw taak: demonen slopen. Nu de eerste trailer.

04.10 uur: We beginnen met DOOM! Uiteraard een icoon in het genre. Om ons meer over de game vertellen, betreedt Marty Stratton het podium.

04.07 uur: Pete Hines betreedt het podium. Ze zijn blij hier voor het eerst te staan en de geschiedenis van het bedrijf en de medewerkers te vertegenwoordigen. 

04.06 uur: We zien een montage trailer waarin veel voorbijkomt. DOOM en Fallout maar ook Dishonored en Skyrim. 

04.05 uur: We zijn begonnen! We zien een hoop developers met hun geschiedenis die aan de game hebben gewerkt. Iedereen is erg enthousiast. Dat is heel mooi! 

04.00 uur: Na een lange introductie wordt DOOM genoemd! Hij is al eerder getoond, maar de primeur voor ons komt vannacht. De vraag is of het nieuwe deel het 'Doom-gevoel' vasthoudt, maar ze verzekeren ons dat dit het geval is.

03.52 uur: De announcement trailer wordt nogmaals getoond, voorlopig dus nog weinig nieuws onder de zon.

03.48 uur: Bethesda heeft nog niet begrepen dat we games willen zien, in plaats van willen weten welke games men wil zien. Ach, dan nog maar een kopje koffie achterover slaan.

03.45 uur: We beginnen kennelijk een kwartier eerder. De stream is live en de introductie is bezig!

03.41 uur: Kennelijk werkt Bethesda snel, want op de stream is ondertussen het welbekende Fallout-laadscherm te zien met zeer herkenbare muziek. Het lijkt er dus op dat we met Fallout 4 gaan beginnen!

03.40 uur: Na even online te zijn geweest, is de Bethesda-stream weer offline gegaan. We hopen maar dat de problemen snel zijn opgelost!

03.30 uur: De koffie staat klaar, we houden nog vol! Voor degenen die net wakker worden, welkom terug!