Boetes voor ouders van zieke kinderen

Een flinke hoeveelheid ouders hebben afgelopen zaterdag, tijdens het evenement PK's voor Kids in Dordrecht, een minder prettige verrassing gehad. Parkeertoezichthouders hadden er namelijk zin in die dag en hebben massaal bekeuringen uitgedeeld.

Het evenement is bedoeld voor zieke kinderen die in behandeling zijn in het Albert Schweitzer Ziekenhuis. Afgelopen zaterdag mochten zij vanaf het FC Dordrechtstadion meerijden met allerlei leuke sportauto's, die in een lange stoet door de stad reden. 'Kinderen' is overigens een ouderwets woord voor 'kids'.

Tijdens het droppen van de ernstig zieke kinderen ging het echter mis. FC Dordrecht had zijn parkeerterrein beschikbaar gesteld, maar voor sommige kinderen was dit echter te ver lopen. Een aantal ouders besloten daarop hun bolide in een doodlopende straat in de berm te parkeren. Dit was een stuk dichterbij.

De helden van de toezicht hadden dit blijkbaar gezien en stonden in no time bij de auto's om alvast hun weekquota te halen. Geen punt natuurlijk met een boete van 127 euro per misdadig geparkeerde auto De organisator van PK's voor Kids zag dit en ging even naar de dienstkloppers toe om te vertellen waarom de ouders daar geparkeerd hadden. Zoals gebruikelijk vertoonden de toezichthouders opnieuw dat ze over het inlevingsvermogen van een baksteen beschikken en gingen vrolijk verder met de aan hun toebedeelde taak.

De organisator heeft nu de ouders gevraagd om hem te laten weten of ze een boete hebben gekregen. Hij wil kijken of de boetes ongeldig verklaard kunnen worden. In het uiterste geval gaat zijn organisatie wellicht de boetes betalen.

De teamleider van Toezicht Dordrecht kon naar eigen zeggen nog niet reageren op het voorval. "We zijn op de hoogte en gaan intern bespreken en uitzoeken wat er precies is gebeurd", sprak hij.

De kinderen zelf hebben niets gemerkt van het hele voorval en hebben een geweldige dag gehad.

 

parkeerbon
Rendementsdenken. Nu ook bij het rijk.