Waterpolosters halen keihard uit tegen Israël op Spelen

De Nederlandse waterpolosters zijn de Europese Spelen in Baku met een overweldigende zege begonnen. In groep A werd Israël met speels gemak afgedroogd: 29-1.

Omdat het toernooi, net als de andere watersporten, voor junioren is was het vooraf niet geheel duidelijk hoe de verhoudingen precies lagen. Dat duurde echter niet lang, want al binnen een halve minuut had Maartje Keuning de eerste goal in het doel van de onfortuinlijke doelvrouw Noa Amado liggen. Dankzij onder meer twee treffers van Kitty Lynn Joustra werd het eerste kwart afgesloten met een 5-0 voorsprong.

In het tweede kwart werd het alleen maar pijnlijker voor Israël, dat onder anderen twee treffers van Joustra en Esther Scheij toe moest laten en de Nederlandse voorsprong zag groeien naar 13-0. Pas met nog twee minuten te spelen in het derde kwart en bij een 18-0 stand wist Israël toch de eretreffer te maken dankzij Lior Ben David. Heel even leek Nederland wat tot bedaren te komen, maar niks bleek minder waar. De Oranjedames gingen door waar ze gebleven waren en liepen uiteindelijk uit naar de 29-1 zege. Opvallend was dat alle elf niet-keepers namens Nederland tot scoren kwamen. Joustra werd met zes goals topscorer, gevolgd door de vier treffers van Scheij en Fleurien Bosveld.

Ook in de andere gespeelde wedstrijd in groep A viel direct een grote score te noteren: Hongarije maakte met 21-4 gehakt van Duitsland. Ook Griekenland en Groot-Brittannië spelen in groep A, waar verwacht wordt dat de strijd om plaatsing voor de halve finales tussen Nederland, Hongarije en Griekenland zal gaan.