Donorpenis doet het: vriendin zwanger

In Zuid-Afrika is de vriendin van een 21-jarige man vier maanden zwanger. Dat zou normaal geen nieuws zijn, maar deze keer wel. Het bijzondere hieraan is namelijk dat de man als eerste een succesvolle penistransplantatie onderging. De donorpenis werkt dus goed; het ultieme bewijs dat de operatie is geslaagd.

De man onderging de penistransplantatie vorig jaar, schrijft de NOS. Drie jaar geleden werd hij verminkt bij een mislukte besnijdenis. Van zijn paarsgepunte lans (ja, daar is -ie dan) was een stompje van slechts 1 centimeter over. Tijd voor een nieuw lid. In december onderging de man een operatie van 9 uur. Hij kreeg een donorpenis aangezet. Artsen gebruikten daarvoor technieken die eerder waren ontwikkeld voor gezichtstransplantaties.

De chirurg die de operatie uitvoerde, is erg blij met het nieuws van vandaag. 'Dit is precies waar we op hoopten. We wilden dat hij staand kon urineren en geslachtsgemeenschap kon hebben. Dit is een mijlpaal voor hem', aldus André van der Merwe. Vanwege de privacy blijft de identiteit van de man trouwens onbekend.

De 21-jarige man had het geluk dat zijn vruchtbaarheid niet was beïnvloed door de mislukte besnijdenis. Zijn teelballen werden namelijk niet geschaad. Alles werkte nog en nu heeft de man met zijn paarsgepunte donorlans dus raak geschoten. Sterker nog: dat was al gebeurd voordat het gewaardeerde redactielid Djeez dit nieuwsbericht de wereld in slingerde. Het ultieme bewijs dat de operatie is geslaagd, zegt de chirurg. 'De transplantatie is gelukt. We zijn hier echt heel blij mee.'