Als: homohuwelijk, dan: christenen scheiden.

Ondanks dat ze gelukkig getrouwd zeggen te zijn, overwegen Nick en Sarah Jensen uit Canberra een scheiding. Het stel is namelijk van mening dat het huwelijk zijn waarde verliest wanneer homo's ook zouden kunnen trouwen.

In Australië kan dat nog niet en als het aan de familie Jensen ligt, dan blijft dat ook zo. Het godvrezende stel is zeer gelukkig met elkaar en naar goed christelijk gebruik past het dan goed binnen de geroemde normen en waarden om mensen die anders geaard zijn dit geluk te misgunnen. En de heer zag dat het goed was.

De Jensens zijn al tien jaar met elkaar getrouwd en vrouwlief heeft een aantal kinderen geworpen. Als alles blijft zoals het nu is, dan komen er waarschijnlijk nog een paar bij. Zodra de Australische wetmakers echter een homohuwelijk toestaan, dan houdt het op. Eventuele legalisatie van echtelijke verbintenissen tussen mensen van hetzelfde geslacht zou in de ogen van Sarah en Nick beteken dat het huwelijk zinloos geworden is. "Als dat het geval is, dan willen we niets meer met die definitie (van een huwelijk) te maken hebben", aldus het stel.

Als fanatieke aanhangers van een gekruisigde zombie zijn Sarah en Nick ervan overtuigd dat het huwelijk iets is tussen een man en een vrouw. En god natuurlijk. Het is een gruwel in hun ogen om te moeten zien dat alleen liefde genoeg zou moeten zijn om mensen elkaar in de echt te laten verbinden. Dit soort huwelijken zouden de nodige 'heiligheid' missen.

Homohuwelijk voor meer Amerikaanse staten (Foto: ANP)
Hè.... bah!