FIFA-woordvoerder De Gregorio opgestapt

FIFA-perschef Walter De Gregorio is per direct opgestapt, zo heeft de wereldvoetbalbond laten weten. Hij zou volgens de BBC verzocht zijn om uit eigen beweging te vertrekken. Wel kan de FIFA nog tot eind van dit jaar bij hem terecht voor allerlei advieswerkzaamheden.

De Gregorio was vier jaar in dienst bij de FIFA en met name de laatste weken moest hij veelvuldig op de voorgrond treden. De woordvoerder, die zowel de Zwitserse als Italiaanse nationaliteit heeft, deed onder meer verrassende uitspraken nadat bekend werd dat zeven FIFA-officials opgepakt waren. "Dit is alleen maar goed voor de organisatie. Niet voor ons imago, maar wel dat er nu schoon schip gemaakt kan worden."

Mogelijk hangt het vertrek van De Gregorio samen met het corruptieschandaal waar de FIFA momenteel in verwikkeld is. Zijn baas Sepp Blatter heeft zijn vertrek al aangekondigd, terwijl secretaris-generaal Jérôme Valcke voorlopig nog blijft zitten. Laatstgenoemde bedankte de perschef in een verklaring. "Walter heeft de laatste vier jaar ontzettend hard gewerkt en we zijn hem zeer dankbaar voor alles wat hij gedaan heeft. Ik ben blij dat we nog tot eind dit jaar gebruik kunnen maken van zijn expertise."

FIFA-perschef Walter Di Gregorio opgestapt (Pro Shots/Zuma Sports Wire)
FIFA-perschef Walter De Gregorio opgestapt (Pro Shots/Zuma Sports Wire)