Van Gerwen naar achtste finales Dutch Dart Masters, Klaasen uitgeschakeld

Van de zes Nederlanders in de tweede ronde van de Dutch Dart Masters heeft alleen Michael van Gerwen de derde ronde weten te bereiken. Zaterdagmiddag werden Christian Kist, Vincent van der Voort en Jeffrey de Zwaan uitgeschakeld. In de avond moesten ook Jerry Hendriks en Jelle Klaasen het veld ruimen

Titelverdediger Van Gerwen redde het wel. Hij had totaal geen probleem met Mensur Suljovic. De Oostenrijker pakte nog wel de eerste leg met een 116-finish, maar ging er toch met 6-2 af. Van Gerwen had een gemiddelde van 103,1 terwijl Suljovic niet verder kwam dan 95,2. 

Hendriks redde het niet tegen Terry Jenkins. Op 1-1 gooide Jenkins een 158-finish en liep vervolgens uit naar 4-1. Het verschil van drie werd ook de eindstand. The Bull won met 6-3 en treft in de volgende ronde Brendan Dolan, die vanmiddag te sterk was voor Kist.

De avond in Venray werd afgesloten door Klaasen en Dave Chisnall. De Nederlander begon goed en kwam mede door een 124-finish op een 4-2 voorsprong. Chisnall komt mede met een 114-finish weer op gelijke hoogte. Klaasen miste een 124-finish waarna Chisnall twee matchdarts liet liggen. Met een 25-finish via single 13 en dubbel 6 sleepte The Cobra er een laatste leg uit die hij zelf mocht beginnen. Hij kon de triples echter niet te vinden en Chisnall nam al snel het initiatief over. Via dubbel 7 plaatste Chizzy zich voor zondag. De Engelsman had een gemiddelde van 100,3 en Klaasen 98,5.

Chisnall treft zondagmiddag in de derde Van Gerwen. Zondagavond zal het toernooi worden afgesloten met de kwartfinales, halve finales en finale.

Uitslagen Dutch Dart Masters - tweede ronde - avondsessie

Darter Darter Uitslag
Terry Jenkins Jerry Hendriks 6-3
Mervyn King Ricky Evans 6-1
James Wade David Pallett 4-6
Michael Smith John Michael 6-1
Peter Wright Kyle Anderson 2-6
Simon Whitlock Max Hopp 6-3
Michael van Gerwen Mensur Suljovic 6-2 
Dave Chisnall Jelle Klaasen 6-5 

Programma derde ronde - zondagmiddag

David Pallett v Jamie Caven 
Ian White v Kim Huybrechts 
Nathan Aspinall v Justin Pipe 
Michael Smith v Josh Payne 
Kyle Anderson v Steve Beaton 
Brendan Dolan v Terry Jenkins 
Simon Whitlock v Mervyn King 
Michael van Gerwen v Dave Chisnall