Bomalarm bij Jumbo Euroborg Groningen

De vestiging van supermarktketen Jumbo bij de Euroborg in de stad Groningen is zaterdag ontruimd. De politie heeft groot alarm geslagen omdat er een "dreigingsmelding" is binnengekomen. Bomverkenners van het Explosieven Opruimingscommando Defensie zijn opgeroepen om de winkel aan de Boumaboulevard te onderzoeken op explosieven.

Niet alleen de supermarkt, ook een sportschool en het onderkomen van de fanclub van FC Groningen die in het Euroborg-complex zijn gevestigd, zijn ontruimd. De toeritten vanaf de A7 en N7 naar de Boumaboulevard zijn dicht.

De Jumbofilialen in Groningen werden al extra in de gaten gehouden door de politie. Afgelopen zondag ontplofte bij een andere Jumbowinkel, aan het Overwinningsplein in Groningen, een explosief. Niemand raakte daarbij gewond, er raakte wel een raam beschadigd. In de nacht van 8 op 9 mei werd bij een Jumbo aan de Wilhelminakade in Groningen ook al een bom gevonden. Die ging niet af. De politie heeft twintig rechercheurs op de zaak gezet.

Update 19:28 uur:
De politie heeft beelden vrijgegeven van de mogelijke bommenlegger. Het gaat om een opname die is gemaakt door een bewakingscamera van de Jumbo aan het Overwinningsplein. Volgens de politie heeft de man op het beeld iets neergelegd bij een raam. Een tijdje later is er een ontploffing. Volgens de politie is het 'moeilijk de verdachte te herkennen, omdat hij zijn gezicht afschermt met een paraplu'. De man valt echter op door 'een apart loopje'. De politie hoopt dat mensen hem daaraan herkennen.

Jumbo is geschrokken van de bommelding en ontruiming van zaterdag. Het bedrijf wil niets zeggen over het onderzoek en de beveiligingsmaatregelen. Jumbo zegt veel vertrouwen te hebben in het onderzoek van de politie. 'Wij verlenen de politie alle mogelijke medewerking en er is nauw contact met hen over de voortgang.'

Bomalarm bij Jumbo Euroborg Groningen
Bomalarm bij Jumbo Euroborg Groningen (Foto: ANP)