Van Persie geschrokken van Oranje

Aanvoerder Robin van Persie van het Nederlands elftal gaf na de pijnlijke nederlaag vrijdagavond tegen Verenigde Staten (3-4) toe dat hij een beetje geschrokken was van Oranje. "Dit is echter een momentopname. Ik blijf er geloof in houden", zei de aanvaller van Manchester United kort na afloop bij SBS6.

De Amerikaanse ploeg scoorde in de laatste twintig minuten drie keer. "Het was een bizar einde, maar Verenigde Staten heeft verdiend gewonnen", concludeerde Van Persie. "In de eerste helft kreeg die ploeg al een paar heel goede kansen. Wij verzuimden zelf echter ook de vierde treffer te maken. Dat werd goed afgestraft. "

Van Persie wilde de zwakke defensie, nog zonder Ron Vlaar en Stefan de Vrij, geen verwijten maken. "Verdedigen begint voorin. Dat doe je met z'n allen. We zullen er nog eens goed naar moeten kijken voordat we volgende week tegen Letland spelen."

Over zijn rol als uitvaller in de 57e minuut deed Van Persie niet moeilijk. "We hadden vooraf afgesproken dat ik een uurtje zou spelen. Maar het ging best lekker, ik wilde nog wel even door. Maar verder geen probleem hoor."