Grosjean: "Verstappen had excuses aan moeten bieden"

Het is inmiddels bijna twee weken geleden, maar de crash van Max Verstappen in Monaco houdt de gemoederen in de Formule 1 nog altijd bezig. De Nederlander reed tegen de Lotus van Romain Grosjean aan die hiermee op slag kansloos werd voor de punten. De Fransman vindt dat zijn collega van Toro Rosso excuses aan had moeten bieden.

Verstappen kreeg van de stewards voor de race van zondag in Canada een gridstraf van vijf plaatsen opgelegd. Gisteren gaf de Nederlander tijdens de persconferentie aan er niet van geleerd te hebben en de volgende keer weer vol het gevecht aan te gaan. Dit tot ongenoegen van enkele collega's.

Grosjean was tegenover Motorsport.com duidelijk in zijn mening. "Ik heb fouten gemaakt, vaak zelfs, maar ik heb ervan geleerd en stappen voorwaarts gemaakt. Er is geen enkel probleem met het hebben van een probleem of het maken van een fout tijdens de race. Het is belangrijk dat je het erkent en ervan leert, en excuses aanbiedt aan degene die je geraakt hebt."

Tot nu toe heeft Verstappen dat nagelaten. "Max is zeer getalenteerd en wat hij heeft laten zien is zeer indrukwekkend. Hij heeft nu een fout gemaakt en ik vind het teleurstellend dat hij er niet van geleerd heeft. Zelfs in de persconferentie van vandaag (donderdag, red.) was hij dezelfde mening toegedaan; hij zei: 'ik blijf op dezelfde manier rijden'. De Formule 1 is gevaarlijk, dat moeten we in ons achterhoofd houden."