Faber nieuwe hoofdtrainer N.E.C.

Ernest Faber is aangesteld als nieuwe hoofdtrainer van N.E.C. Nijmegen. De voormalig assistent-coach van PSV volgt Ruud Brood op bij de huidige kampioen van de Jupiler League. Faber tekent een contract voor twee seizoenen. 

De oud-verdediger was tussen 2010 en 2012 hoofdtrainer van FC Eindhoven. De laatste jaren was hij in dienst bij PSV als assistent-trainer van Phillip Cocu. Ook was Faber anderhalf jaar assistent-trainer van het Nederlands elftal. In februari 2015 maakte hij bekend na dit seizoen weg te gaan bij PSV en een baan als hoofdcoach te ambiëren. "Ik ben trots en blij om hier aan de slag te gaan", liet hij weten bij zijn presentatie in De Goffert.

Algemeen directeur van N.E.C. Bart van Ingen is verheugd over de komst van Faber: "Na het vertrek van Ruud Brood heeft het technisch hart een nieuw profiel opgesteld en een longlist gemaakt met enkele namen. N.E.C. heeft op basis van deze lijst twee kandidaten geselecteerd om gesprekken mee te voeren, waarbij al snel duidelijk dat we met Ernest de samenwerking aan willen gaan. We zijn dan ook ontzettend blij dat hij voor ons gekozen heeft. Ernest heeft ervaring op alle niveaus: zowel in de jeugd als in de Eredivisie. Hij is een ontwikkeltrainer met oog voor talent uit eigen opleiding, kent de club en past binnen de strategische kaders van N.E.C."