Cast Knielen op een Bed Violen bekend

Gaite Jansen (Hoe Duur Was de Suiker), Bert Luppes (Flodder) en Nils Verkooijen (Achtste-groepers Huilen Niet) zijn toegevoegd aan de cast van de speelfilm Knielen op een Bed Violen, geregisseerd door Ben Sombogaart (De Tweeling). De film is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Jan Siebelink en wordt geproduceerd door Alain de Levita en Sytze van der Laan. Eerder werd bekend dat Barry Atsma, Noortje Herlaar, Marcel Hensema en Willem Voogd te zien zijn in de film. Het scenario is geschreven door Hugo Heinen (Nova Zembla).

De film- waarvan de opnamen momenteel in volle gang zijn- vertelt het verhaal van een liefdevolle man en vader (Barry Atsma) die in handen valt van een extreem orthodox-protestantse sekte. Hij offert alles en iedereen op aan dit geloof, waaronder zijn bedrijfje en het respect van zijn jongste zoon. Maar nooit verliest hij de liefde van zijn vrouw (Noortje Herlaar). De filmopnamen duren nog tot in juli.

Jan Siebelink baseerde het boek op zijn eigen jeugd in een streng protestants gezin. Van de roman zijn meer dan 600.000 exemplaren verkocht en het won in 2005 de AKO Literatuurprijs. Het boek is vertaald en uitgegeven in Duitsland, Denemarken en Italië.

De film wordt geproduceerd door Alain de Levita van NL Film in coproductie met Sytze van der Laan van Nanook Entertainment, het Belgische Zilvermeer Productions en de KRO-NCRV, en komt tot stand met steun van Nederlands Filmfonds, Production Incentive, CoBO, Screen Flanders en de Belgische Tax Shelter.

Knielen op een Bed Violen draait in september 2016 in de bioscoop.