Vader jihadganger Bontinck cultheld in België

Dimitri Bontinck, de vader van moslim-radicaal Jejoen Bontinck, is in België een ware cultheld aan het worden. Onze zuiderburen smullen van de mediageile Dimitri, zijn 'heldhaftige verhalen' en liefdesperikelen. Op Facebook telt 'De Grote Dimitri Bontinck Fanclub' inmiddels al bijna 4.000 likes.

Bontinck senior (41) duikt zo onderhand vaker in de Belgische media op dan zijn geradicaliseerde zoon Jejoen. Die reisde af naar Syrië, waarna zijn heldhaftige vader hem hoogstpersoonlijk zelf terughaalde. Dat verhaal werd breed uitgemeten. Jejoen werd tot een voorwaardelijke celstraf veroordeeld vanwege zijn betrokkenheid bij de terroristische groep Sharia4Belgium. Ook kreeg hij eerder dit jaar een voorwaardelijke straf voor het mishandelen van zijn vriendin.

Partnergeweld
Dat laatste heeft Jejoen niet van een vreemde. In 2009 kreeg Dimitri Bontinck een voorwaardelijke straf omdat hij de moeder van Jejoen had geslagen. Recent is hij tot een gevangenisstraf van acht maanden vooroordeeld wegens partnergeweld. In 2013 heeft hij zijn toenmalige vriendin geslagen en vastgehouden op een hotelkamer. Bontinck gaat in cassatie tegen de veroordeling. Sowieso worden straffen onder de 1 jaar in België nauwelijks uitgevoerd.

Bontinck is dan ook weer vrolijk op vrouwenjacht gegaan. Eerst probeerde hij zonder succes het fotomodel Phaedra Hoste te versieren. Hij was nog niet afgewezen, of hij richtte zijn cupido-pijlen op Lesley-Ann Poppe. Deze tv-persoonlijkheid (tevens model) zoekt via een tv-programma naar haar ideale man. Poppe wees hem ook af en dat had Dimitri niet verwacht: 'Wie is hier de aandachtshoer? Wie is zij om mij zomaar in vraag te stellen?', reageerde hij.

Bontinck on tv
Inmiddels klampt Bontinck zich alweer vast aan wat nieuws. Hij wil nu meedoen aan het tv-programma Temptation Island. 'Waarom niet, ik ben toch op zoek naar een vrouw?', zegt hij tegen Het Laatste Nieuws. 'Weet je dat meer dan 3.400 mensen mij absoluut in Temptation Island' willen? Da's toch gigantisch? Er werd zelfs speciaal een Facebook-groep voor opgericht. En niet door mij, hè. Het publíek wil Bontinck on tv.'

De Facebook-fans van Bontinck, die zich 'Dimitrievers' noemen, willen op 28 juni een complete Dimitri Bontinck Fandag houden op de Grote Markt in Antwerpen. 'Dimitri Bontinck himself heeft zijn aanwezigheid reeds bevestigd', kondigt de organisatie trots aan. Meer dan 12.000 mensen zeggen dat ze de Fandag gaan bezoeken...

 

De Grote Dimitri Bontinck Fanclub heeft 3000 Dimitrievers! Groot nieuws: de allereerste editie van de Dimitri Bontinck Fandag staat in de steigers. Info volgt! Bedankt, Dimitrievers!

Posted by De Grote Dimitri Bontinck Fanclub on Monday, May 18, 2015