Voetbalsters openen WK in vol stadion

Normaal gesproken spelen ze voor enkele honderden toeschouwers, maar de Nederlandse voetbalsters kunnen zaterdag tijdens hun WK-debuut rekenen op een vol stadion met daarin bijna 50.000 toeschouwers. De kaartverkoop voor het mondiale toernooi in Canada draait op volle toeren. De organisatie hoopt in totaal 1,5 miljoen tickets te verkopen voor de 52 wedstrijden die worden gespeeld in zes steden: Edmonton, Vancouver, Winnipeg, Ottawa, Montreal en Moncton.

In de groepsfase worden tijdens de eerste twee speelrondes in hetzelfde stadion steeds twee wedstrijden achter elkaar gespeeld. Gastland Canada trapt het toernooi in de Nederlandse nacht van zaterdag op zondag om 0.00 uur in Edmonton af tegen China. Drie uur later speelt Nederland tegen Nieuw-Zeeland. De toeschouwers kunnen beide wedstrijden met één kaartje bezoeken. Oranje speelt op 11 juni opnieuw in Edmonton, dan tegen China. Vier dagen later treft de ploeg Canada in Montreal.

De nummers één en twee van de zes groepen gaan door naar de achtste finales, net als de vier beste nummers drie. De WK-finale is op zondag 5 juli in Vancouver.