Oppermachtig Barcelona verovert Copa del Rey

FC Barcelona heeft voor de 27ste keer de Copa del Rey verovert. De ploeg van Luis Enrique won overtuigend met 3-1 van Athletic de Bilbao.

Athletic de Bilbao liet zien niet bang te zijn voor de kampioen van Spanje. De nummer zeven van de Primera División begon fel aan het duel en maakte het Barcelona in de beginfase van de wedstrijd moeilijk. Het elftal creëerde brutaal de eerste mogelijkheden van het duel, maar de pogingen troffen geen doel.

Na tien minuten nam Barça het initiatief over. Neymar leek op fraaie wijze de score te openen, maar de volley van de Braziliaan werd afgefloten vanwege buitenspel. Maar Bilbao was gewaarschuwd. Barcelona zette door en ging op zoek naar de openingstreffer. De ploeg kreeg genoeg mogelijkheden, maar Bilbao-doelman Iago Herrerin hield zijn elftal in de wedstrijd.

Toch kon de doelverdediger niet voorkomen dat Lionel Messi na twintig minuten op schitterende wijze de 0-1 scoorde. De Argentijn begon aan, waar het op leek, een onmogelijke actie, maar de aanvaller omspeelde vier verdedigers, kapte naar binnen en schoot de bal vanuit het strafschopgebied in de korte hoek.

Barcelona speelde oppermachtig en overrompelde Bilbao. De ploeg van Ernesto Valverde kwam er niet aan te pas en het was wachten op de 0-2. En die goal kwam er. Na een prachtige aanval werd Luis Suárez vrijgespeeld voor het doel van Herrerin. De aanvaller hield het overzicht en speelde de bal breed op Neymar, die voor leeg doel kon binnenschieten.

Na het spektakel van de eerste helft deed Barcelona het de tweede 45 minuten een stuk rustiger aan. De Catalanen verdedigde een comfortabele 0-2 voorsprong en leken hun krachten te sparen voor de Champions League-finale van volgende week. Bilbao gooide veel kracht in de strijd, maar slaagde er niet in de bal lang in bezit te houden.

Een kwartier voor tijd gooide Messi de wedstrijd op slot. Dani Alves gaf een strakke lage voorzet richting de eerste paal. Messi reageerde sneller dan de verdedigers van Bilbao en tikte de bal simpel achter Herrerin.

De twintigjarige Iñaki Williams deed tien minuten voor het einde van de wedstrijd iets terug voor Bilbao, maar de treffer kwam te laat om het echt spannend te maken. Ibai Gómez gaf een perfecte voorzet vanaf de linkerkant en vond het hoofd Williams. De aanvaller won het kopduel van Sergio Busquets en knikte de bal in de verre hoek.

Door de overwinning blijft Barcelona in de race voor de treble. Dan moet het elftal volgende week de Champions League-finale winnen van Juventus.