'Cupmaat vrouw niet zo belangrijk'

Mannen vinden de omvang van borsten van vrouwen helemaal niet zo belangrijk. Als ze maar symmetrisch zijn. Dat zegt althans een professor van de Universiteit van Cambridge, meldt RTL Nieuws. De man heeft onderzoek gedaan naar het onderwerp.

Onderling praten mannen graag over grote borsten, maar in de praktijk zijn ze minder dol op grote cupmaten. De omvang van borsten doet er helemaal niet toe, beweert evolutionair bioloog David Bainbridge in zijn boek Curvology: The Origins and Power of Female Body Shape.

Belangrijker is dat borsten symmetrisch zijn; grote borsten zijn vaker asymmetrisch. Ook lange benen zijn geen must. Als de vrouwelijke benen maar recht zijn. Dat is namelijk een teken van gezonde genen.

Intelligentie
Bainbridge doet er nog een schepje bovenop: Als mannen een serieuze relatie zoeken, zijn benen en borsten überhaupt niet zo belangrijk. Het gaat dan toch echt om de intelligentie van de vrouwen. 'Uit onderzoeken blijkt dat mannen toch eerst naar het IQ kijken. Het toont aan dat de vrouw goed voor zijn kinderen zal zorgen en dat haar ouders waarschijnlijk ook intelligent waren, wat veronderstelt dat ze goed is opgevoed.'