Real Madrid sluit af met doelpuntenfestijn

Real Madrid heeft het seizoen afgesloten met een doelpuntenfestijn. De thuiswedstrijd tegen Getafe eindigde in 7-3 voor de Koninklijke, die pas in de tweede helft afstand nam van de ploeg uit een voorstadje van Madrid. Cristiano Ronaldo scoorde drie keer en bracht zijn totaal daarmee op 48, vijf meer dan concurrent Lionel Messi van FC Barcelona.

Ronaldo opende al na twaalf minuten de score met een kopbal. Getafe pakte brutaal de leiding door doelpunten van Sergio Escudero en Diego Castro, waarna Ronaldo twee keer toesloeg (vrije trap en strafschop). Kort voor rust kwamen de bezoekers toch weer langszij, maar in de tweede helft stelde Real Madrid orde op zaken. Javier Hernández, James Rodriguez, Jesé en Marcelo voerden de score op tot 7-3 voor de nummer twee van de Primera División.

Ronaldo ging al na een uur spelen naar de kant en werd afgelost door de zestienjarige Martin Ödegaard, de jongste debutant ooit bij Real Madrid.