Hondje gered na 20 dagen onder betonnen vloer

Wel sterk vermagerd en uitgedroogd, maar hondje Happy is verder gezond na twintig dagen onder een betonnen vloer te hebben gezeten van een oude schuur. In het kader van 'er bestaat ook goed nieuws', bevestigde eigenaar Arno van den Brandt uit Lieshout dat zaterdag na een bericht in de Gelderlander.

Van den Brandt is als zadelmaker veel op pad en neemt dan zijn Jack Russell mee. Zo ook op 2 mei. Maar toen Van den Brandt klaar was bij een klant en weg wilde, was de hond opeens verdwenen. De zadelmaker loofde een beloning uit van 350 euro, maar dat leverde niets op. Pas na twintig dagen hoorden de eigenaren van de schuur een geluid en zagen ze door een klein gat in de vloer een hondenneus.

Snel werd het gat groter gemaakt en kon de kleine viervoeter eindelijk uit zijn benarde positie worden bevrijd. Van den Brandt bracht hem onmiddellijk naar de dierenarts. "Happy is gezond, maar wel uitgedroogd en broodmager. Hij is 2,3 kilo afgevallen en weegt nu nog maar 4,5 kilo", aldus de blije hondenbezitter.