Trijntje: het lag vooral aan hunnie

Trijntje Oosterhuis kijkt vol trots terug op haar deelname aan het songfestival. Wat tot haar vroege uitschakeling leidde, weet ze niet precies. Maar het ging in Wenen niet allemaal van een leien dakje, vertelt ze aan BuzzE.

"Ik ben er gewoon trots op hoe ik me vocaal staande heb weten te houden. Het is zenuwslopend. Je staande houden onder die omstandigheden vond ik alleen al een uitdaging en daarin heb ik ook weer iets nieuws overwonnen. Ik ben er blij mee. Dat wil ik eerst laten bezinken. Ik heb het nog niet eens teruggezien", wil Trijntje allereerst kwijt.

Een evaluatie van haar optreden komt er zeker nog, maar op een later tijdstip. "Want je hebt zoveel gegeven en alle spanning valt van je af. En je hebt ook heel veel te vieren met elkaar, dat je zo'n bijzondere tijd hebt meegemaakt. Dan heb je gewoon even tijd nodig om adem te halen." Ergens in de komende weken zal ze met Jan Smit en Daniel Dekker om de tafel gaan zitten. ''Dan horen we van elkaar wat we ervan vonden."

Wat zeker besproken zal worden is de samenwerking met de technische staf van het songfestival, want de Common Linnets hadden daar mazzel mee terwijl Trijntje compleet werd tegengewerkt; ''Je komt dingen tegen op beeld en met licht die anders uitpakken dan je had bedacht." Die wilde Trijntje dan ook graag veranderen. ''Maar de staf die daar lokaal aanwezig was, was veel minder flexibel om daar in mee te buigen. Dan wordt het gewoon heel moeilijk. We hadden daar last van. Het was niet zo optimaal als vorig jaar bij The Common Linnets, toen dat allemaal wel kon. Dat is jammer, daar heb ik dan wel pech mee gehad.''

Ook vindt Oosterhuis dat er wel wat meer aandacht mag zijn voor de kwaliteit van de zang. ''Het zou leuk zijn als daar iets beter naar geluisterd werd. Want er waren nu best wel een aantal zangeressen door die vals zongen. Als het alleen een zangwedstrijd zou zijn, dan zou je je afvragen of dat klopt.'' Maar het is meer dan zangwedstrijd, dat beseft Trijntje. ''Ik vind het opvallend dat er zoveel aandacht is voor de kleding en dat de focus minder op de muziek en het optreden ligt.'' aldus de zangeres die met drie verschillende outfits in even zoveel dagen zoveel mogelijk aandacht probeerde te genereren.