Bonte vangst grote internationale controle

Bijna 28.000 euro in een reservewiel, de illegale lozing van zuur en een gestolen truck. Het is een greep uit de oogst van een grote internationale veiligheidscontrole die dinsdag aan het eind van de middag en avond is gehouden in Nederland en Duitsland en waaraan ook de Poolse politie meedeed. De actie richtte zich onder meer tegen 'mobiel banditisme' van criminele bendes die Europa doorreizen, liet de politie woensdag weten.

Op de weg en het water, in treinen en op luchthavens werden ruim 4500 voer- en vaartuigen en meer dan 6650 personen gecontroleerd. Tien verdachten zijn aangehouden en diverse spullen en drugs in beslag genomen.

De bijna 28.000 euro werd op de N280, in de buurt van Roermond, in het reservewiel van een taxi gevonden en is in beslag genomen. De vermoede illegale lozing van zuur werd geconstateerd op het water in het Eems-Dollardgebied, waar een tanker volgens de papieren 15 kubieke meter zuur aan boord moest hebben, maar slechts 8 kubieke meter had. In Börde bij Magdeburg werd een complete gestolen vrachtwagencombinatie onderschept. De chauffeur kon ontvluchten.