Aangifte geseponeerd, Onno Hoes boos

Omroep PowNed en toyboy Robbie Hasselt hoeven zich van het Openbaar Ministerie niet voor de rechter te verantwoorden voor hun rol in de affaire rond Onno Hoes, de burgemeester van Maastricht. De aangifte van Hoes is geseponeerd, zo maakte het OM bekend. Hoes spant een procedure aan bij het gerechtshof in Amsterdam om alsnog vervolging af te dwingen.

De aangifte is volgens het OM geseponeerd omdat er geen sprake is van strafbare feiten. De burgervader van Maastricht deed vorig jaar aangifte vanwege een blog van Hasselt en een uitzending van PowNews. Daaruit kwam naar voren dat Hoes, die toen nog samen was met Albert Verlinde, de jonge toyboy probeerde te versieren.

PowNews zond opnames uit die met een verborgen camera waren gemaakt. De twintiger Hasselt had die opnames heimelijk gemaakt tijdens privéontmoetingen tussen hem en Hoes. De gebeurtenissen leidden tot het vervroegde vertrek van Hoes, die in december bekendmaakte dat hij zou opstappen. Hoes wordt binnenkort opgevolgd door de recent benoemde Annemarie Penn-te Strake.

Verkeerd signaal
Hoes is het oneens met de beslissing van het OM om zijn aangifte tegen PowNed en Robbie Hasselt te seponeren. Hij noemt de gronden die het OM aangeeft 'niet acceptabel', zo liet hij via zijn advocaat weten. 'Het OM heeft gezien de duidelijke feiten onvoldoende kunnen aangeven waarom vervolging in deze zaak niet mogelijk zou zijn', aldus de verklaring. Hoes vindt dat het OM het 'verkeerde signaal' afgeeft dat mensen 'die een publieke functie vervullen of anderszins in de belangstelling staan kennelijk vogelvrij zijn.' Hij wil daarom via het gerechtshof alsnog vervolging afdwingen.