Roemloos afscheid voor Gerrard

De steunbetuigingen aan zijn adres waren indrukwekkend, maar dat Steven Gerrard met een 1-3 nederlaag van het veld stapte tegen Crystal Palace deed hem pijn.

De wedstrijd tegen Crystal Palace stond eigenlijk volledig in het teken van de laatste thuiscompetitiewedstrijd die Steven Gerrard in dienst van Liverpool speelde. Voor de Reds stond er door enkele teleurstellende prestaties in de afgelopen weken weinig meer op het spel.

De supporters op Anfield Road pakten groots uit om Gerrard een laatste groet te brengen. Liverpool voelde zich gesterkt door die steun en scoorde al na 28 minuten de openingstreffer. Adam Lallana strafte balverlies van oud-Liverpool-speler Martin Kelly af en schoot binnen. Hij dook gelijk in de armen bij Gerrard.

Lang kon Liverpool van die voorsprong niet genieten. Jason Puncheon verraste vriend en vijand door weer eens een vrije trap prachtig binnen te schieten. Daarmee trok hij de score gelijk en zorgde hij voor teleurgestelde gezichten bij de Liverpool-fans.

Wilfried Zaha maakte de malaise groter door na de rust de 1-2 voor Crystal Palace te maken. De aanvaller stond koud in het veld en zette zijn Londense werkgever van dichtbij op voorsprong. In de slotminuut van de wedstrijd maakte Glenn Murray de 1-3 voor Crystal Palce. Hij mocht vanaf elf meter aanleggen, miste eerst, maar in de rebound was het wel raak.

Steven Gerrard neemt afscheid van Liverpool (PRO SHOTS/Action Images/Reuters)