Restaurant serveert mensenvlees

Een restaurant in Nigeria is gesloten toen bij toeval werd ontdekt dat ze mensenvlees op de menukaart hadden staan. Dat het niet per ongeluk was bleek wel aan de diverse menselijke resten die in de keuken werden gevonden.

Dat de lugubere maaltijd aan het licht kwam is te danken aan een priester die zijn rekening wel erg hoog vond. Voor zijn maaltijd moest hij liefst 700 Naira (zo'n 4 euro) betalen, terwijl een groot deel van de bevolking per dag leeft op minder dan 1 euro. De ober verklaarde aan de priester dat de rekening voor het kleine stukje vlees zo hoog was omdat het mensenvlees betrof.

De geschrokken priester schakelde hierop onmiddellijk de autoriteiten in. Bij de daaropvolgende politie-inval ontdekten agenten afgehakte mensenhoofden waar het bloed nog uitdroop. Daarnaast werd er nog een arsenaal aan wapens en explosieven gevonden.

Een buurtbewoner reageerde tamelijk laconiek op het nieuws. "Elke keer dat ik langs het restaurant kwam liepen er schimmige types het hotel in en uit. Dat deze vondst is gedaan is eigenlijk niet echt verrassend".

Restaurant serveert mensenvlees (Foto: Jon Sullivan, Wikimedia Commons)
Restaurant serveert mensenvlees (Foto: Jon Sullivan, Wikimedia Commons)