De Graafschap na verlenging door in play-offs

De Graafschap heeft zich vrijdagavond verzekerd van een plek in de tweede ronde van play-offs voor promotie naar de eredivisie. De Superboeren wonnen op eigen veld na verlenging met 2-1 van Almere City FC. Dat was na de remise van maandag in Almere (1-1) voldoende om een ronde verder te komen.

Almere wist dat het moest scoren op De Vijverberg om kans te maken op de volgende ronde. Het was echter De Graafschap dat in de negentigste minuut op voorsprong kwam via Jerry van Ewijk, maar in blessuretijd zorgde Soufyan Ahannach voor 1-1. Een treffer van Almere-speler Enzio Boldewijn werd nog in de reguliere speeltijd geannuleerd wegens buitenspel. In de verlenging kwam De Graafschap al na vier minuten op een nieuwe voorsprong via een eigen doelpunt van Cees Toet: 2-1. Die voorsprong gaf de thuisploeg niet meer uit handen.

De Graafschap speelt in de tweede ronde tegen de nummer zeventien van de eredivisie. Momenteel is dat Go Ahead Eagles, maar die ploeg kan zondag NAC Breda nog passeren op de ranglijst.