Van Aartsen: 'Trots op de Schilderswijk'

Jozias van Aartsen, heef opnieuw een serieuze poging gedaan om de lachers op zijn hand te krijgen. De burgervader van alle Hagenezen (en Hagenaars) heeft namelijk in dagblad Trouw laten weten dat het positief is dat de Schilderswijk her en der op Constantinopel Istanbul lijkt.

Van Aarsten is 'enorm trots' op de wijk en roept op verjaardagsfeestjes dingen als: "Hou eens op om de Schilderswijk als een plek van rampspoed neer te zetten". Volgens hem is er de laatste tien jaar veel verbeterd en is de wijk veiliger, schoner en meer leefbaar geworden. Wellicht is dat mede te danken aan de circa 150 salafisten die met de viering van oud en nieuw als een heuse shariapolitie door de wijk trokken.

Het kan natuurlijk ook zijn dat de leefbaarheid verbeterd is door het anti-rookbeleid in de wijk. Of wellicht is het plezierig wonen aldaar doordat er wel eens politici bekogeld worden, journalisten worden aangevallen of onwelgevallige demonstraties verboden worden. Ook roepen dat joden kapot moeten helpt natuurlijk.

Wie zal het zeggen? In ieder geval zegt van Aarsten: "Accepteer dat straks een meerderheid van de stadsbewoners een niet-westerse afkomst heeft. En handel ernaar."

Ernaar handelen zal in dit geval wel betekenen: jihadronselaars alle ruimte geven, of misschien zelfs faciliteren. De schilderswijk Judenrein maken en eventueel de Schilderswijk uitroepen tot enclave van de Islamitische Staat.

Wat je ook kan doen: schijt hebben aan de rechtstaat of aan de staat in het algemeen. Wat je ook doet: Van Aartsen zal glimmen van trots.

 

Van Aartsen'overwoog terug te keren' (Foto: ANP)Zo ziet een dhimmi er dus uit.