IS-moordenaars nemen bestuurlijk hart Ramadi in

Terroristen van Islamitische Staat (heeft niets met de Islam te maken gelukkig) hebben het belangrijkste overheidscomplex van de Iraakse stad Ramadi ingenomen. Regeringstroepen moesten het na felle gevechten opgeven, zei burgemeester Dalaf al-Kubaisi vrijdag.

IS-moordenaars openden met drie nagenoeg gelijktijdige, laffe zelfmoordaanslagen de aanval op het terrein, dat het merendeel van de overheidsgebouwen van Ramadi herbergt. Die openingszet kostte tien heldhaftige politieagenten het leven en verwondde er zeven. De extremisten hesen volgens de burgemeester vrijdag hun vlag boven het complex. De terreurbeweging heeft nu de aanval ingezet op het militaire hoofdkwartier van de provincie Anbar, dat in de stad is gevestigd.

Ramadi is de hoofdstad van de westelijke provincie Anbar. De stad was sinds de Amerikaanse inval in Irak geregeld een broeinest van opstandelingen en extremisten.

Recent bleek nog dat IS-terroristen zich tussen bootvluchtelingen verschansen om zo Italië te kunnen bereiken. Ze hopen daar het Vaticaan over te nemen.