Koranwedstrijd Rotterdam maakt de tongen los

In Rotterdam is rottigheid ontstaan rondom een koranwedstrijd voor kinderen vanaf 8 jaar. Leefbaar Rotterdam ziet in het religieuze stukje indoctrinatie een façade om de meest fundamentalistische variant van de islam te verspreiden: het salafisme. Een stroming die tegenwoordig sowieso erg populair lijkt in het gebied tussen Groningen en Maastricht.

Sponsor van het feestje is de Muslim World League (MWL). Dit religieuze speeltje van de Saoedi's heeft als doel om overal de sharia te implanteren en staat een terugkeer naar de 'zuivere' islam voor, zoals die in de tijd van een zekere narcistische middeleeuwse krijgsheer beleefd werd. De aanhangers van deze club staan bekend om antiwesterse en antidemocratische opvattingen. De MWL ziet er blijkbaar geen probleem in om kinderen te gebruiken om hun intolerante boodschap te verspreiden.

Tanya Hoogwerf van Leefbaar Rotterdam is hier niet erg over te spreken, volgens haar staat dit allemaal op één lijn met de haatpredikers die heden ten dage veelvuldig worden uitgenodigd door moskeeën om hun dubieuze ideeën te verspreiden. Zie: Helmond, zie: Helmond en zie: Helmond.

"Dit is niet zomaar een religieus feestje. Net zomin als de MWL zomaar een sponsor is. Die club steekt alleen maar geld in evenementen die bijdragen aan haar doelstellingen, namelijk de wereldwijde verspreiding van het salafisme en de invoering van de islamitische wet", vertelt zij. Extra ergerlijk vindt Tanya nog dat de koranwedstrijd zich op kinderen richt. Die zijn namelijk nog erg makkelijk te beïnvloeden.

"Een verbod ligt juridisch moeilijk'', vervolgt Hoogewerf. "Maar ik roep het het stadsbestuur op alle mogelijkheden te onderzoeken om dit soort bijeenkomsten, georganiseerd door dergelijke organisaties, tegen te gaan. Wat we ook zouden willen, is dat de gematigde moslims in Rotterdam zich uitspreken tegen dit soort evenementen. In de stad heerst toch een sfeer van: dat komt hier niet voor."

Het stadsbestuur onderneemt veel om radicalisering tegen te gaan. Onder meer door een verbod op thuisonderwijs. "Als de jeugd dan toch nog via andere wegen wordt beïnvloed, dan blijft het dweilen met de kraan open."

De regionale winnaars van de wedstrijd kwalificeren zich voor de Benelux Korancompetitie. Bij een soortgelijke Somalische variant wonnen kinderen een AK-47 (machinegeweer) en een bedrag van 500 euro.

 

Leraren citeren uit koran bij epilepsieaanval (ANP)Veel beter lesmateriaal dan rekentafels of Nederlands