Arrow/Flash-spinoff Legends of Tomorrow gaat van start

De spinoff van de tv-series Arrow en The Flash, die tot nu toe de werktitel The Atom had, gaat door onder de titel Legends of Tomorrow. Het groene licht voor de serie werd vorige week al bekend, toen acteur Victor Garber het noemde in een interview, maar is nu ook door tv-zender The CW bekend gemaakt.

De uiteindelijke titel zong al even rond over het internet als mogelijke vervanging van The Atom, maar is met de bekendmaking van de productie officieel geworden. In Legends keren bekende personages uit Arrow en The Flash terug, en worden nieuwe personages uit DC Comics geïntroduceerd.

In Legends of Tomorrow, zo is het idee, is het, wanneer helden niet genoeg zijn, tijd voor legendes. De serie vertelt over tijdreiziger Rip Hunter (Arthur Darvill) die naar het heden komt om de toekomst die hij gezien heeft te voorkomen. Hij stelt een groep helden en schurken samen om samen een onstopbare dreiging tegen te gaan. Met de groep legendes probeert hij niet alleen het lot van onze planeet, maar ook van de tijd zelf te redden.

In de seizoensfinale van The Flash zullen kijkers de eerste hint van Legends of Tomorrow zien, wanneer Ciara Renee, die Hawkgirl zal spelen in Legends, haar opwachting maakt.

Arrow: Brandon Routh als The Atom
Brandon Routh als The Atom in Arrow