Bokser Mayweather klaar met 'lafaard' Pacquiao

Bokser Floyd Mayweather heeft plotseling geen zin meer in een tweede gevecht met Manny Pacquiao. "Hij is een lafaard en een slechte verliezer", zegt hij in het Amerikaanse televisieprogramma Showtime dat zaterdag wordt uitgezonden.

Mayweather versloeg de Filipijn afgelopen zaterdag duidelijk op punten in het Gevecht van de Eeuw. Pacquiao verklaarde na zijn nederlaag dat hij zijn rechterarm nauwelijks kon gebruiken. Hij zou in de aanloop naar het gevecht een blessure hebben opgelopen. De Filipijn is inmiddels geopereerd aan zijn gekwetste schouder. Hij is naar verwachting een klein jaar uitgeschakeld.

"Iedereen heeft kunnen zien hoe hij vocht", zegt de Amerikaan Mayweather. "Hij was snel met zijn linker- en rechterhand. Het zijn allemaal excuses voor zijn nederlaag. Als je hebt verloren, dan moet je dat accepteren. Je zegt dan: Mayweather, jij was de beste vechter. Ja, het klopt dat ik eerder heb gezegd opnieuw tegen hem te zullen vechten. Maar een mens kan op zijn beslissing terugkomen. Ik heb er geen zin meer in."