Fast & Furious 7 wint Golden Trailer Award

Een trailer voor het zevende deel uit The Fast & the Furious heeft een prijs gewonnen. De Best of Show prize werd toegekend aan Universal Pictures voor de trailer getiteld Family, tijdens de zestiende editie van de Golden Trailer Awards.

Furious 7 won hierbij van American Sniper, Avengers: Age of Ultron, Guardians of the Galaxy, Boyhood en Mad Max: Fury Road. De trailer kreeg ook de Best Action prijs en een tv-spot voor de film won in dezelfde categorie. De Golden Trailer Awards is een jaarlijkse awardshow die jaarlijks prestaties in marketing voor speelfilms onderscheidt, en kende in het eerste jaar een Trailer of the Year-award toe aan The Matrix.

Andere winnaars bij de GTA's van dit jaar zijn Guardians of the Galaxy voor 'beste muziek', Mad Max: Fury Road voor 'meest originele trailer', Game of Thrones voor 'beste tv-trailer' en Avengers: Age of Ultron voor 'beste zomerblockbuster-trailer'. In totaal kent de show 78 categorieën, waarvan alle nominaties en winnaars op deze website te vinden zijn.

Furious 7 heeft sinds de release bijna anderhalf miljard dollar opgebracht, waarmee het de op drie na meest succesvolle film ter wereld is. In Nederland is het vooralsnog de best bezochte film van het jaar; hier bracht de film ruim zeven miloen euro op, terwijl de nummers twee en drie in de ranglijst, Fifty Shades of Grey en Michiel de Ruyter, rond de zes miljoen zitten. In de weekoverzichten was de film steeds de nummer één best bezochte film van ons land, tot de release van Avengers: Age of Ultron, die nu die plek bezit.


De winnende trailer.