'Hele familie Gudelj naar Ajax'

Naast Nemanja Gudelj (23) staat Ajax ook op het punt om Nebosja (48) en broertje Dragi (17) in te lijven, zo meldt de Telegraaf woensdag. Dit zou blijken uit de contractonderhandelingen tussen Nemanja Gudelj en de Amsterdamse club.

Gudelj senior, die in oktober vorig jaar ontslagen werd bij NAC Breda, zou bij Ajax een rol moeten krijgen in de scouting. Hij zou beschikken over een uitstekend netwerk in de Balkan en met name Servië. Het 17-jarige broertje Dragi speelde afgelopen seizoen in Jong NAC Breda en werd vorig jaar opgeroepen voor Servië onder 18. Als de overgang naar Ajax doorgaat, krijgt de verdediger de kans om zich in Jong Ajax te knokken. Ajax heeft minimale opties op de linksbackpositie en Dragi zou een aanvulling kunnen zijn. 

Volgens de krant lijkt voor zowel Ajax als AZ deze week het beste moment om Nemanja te presenteren, omdat hij zondag tijdens de laatste thuiswedstrijd tegen nota bene NAC is geschorst. Hij kan dan komend weekend afscheid nemen in Alkmaar en het stadion via de voordeur verlaten. Ajax zal voor de speler de gelimiteerde transfersom van zes miljoen euro betalen.