Voetbalclub wil allochtonen weren

Voetbalclub Amstelwijck neemt een nogal draconische maatregel om een einde te maken aan een reeks incidenten. De club uit Dordrecht overweegt namelijk allochtonen te weren, nadat enkele spelers van de A2 vernielingen hebben aangericht bij een uitwedstrijd tegen Spijk.

"We hebben de afgelopen jaren nu al vier teams uit de competitie moeten nemen vanwege dit soort toestanden. We hebben jaren ons stinkende beste gedaan om ze wel bij ons te laten spelen, als één van de weinige clubs in Dordrecht, maar het houdt een keer op. De Marokkaanse leiders bij ons schamen zich, maar wij zijn dat stadium voorbij", aldus de voorzitter van de club.

Het laatste incident is het werk van vijf spelers van de A2. Na de met 10-0 verloren wedstrijd tegen Spijk zijn zij als ware sloopbedrijven tekeer gegaan in de kleedkamer. Kledingrekken werden vernield, een ruit sneuvelde en er werd een brandende vuilnisbak in een andere kleedkamer neergezet. Dit werd pas opgemerkt toen de vlammen naar buiten sloegen. De schade bedraagt ongeveer 5000 euro.

Amstelwijck heeft beloofd alle schade te vergoeden. De club vermoedt dat de schade niet op de daders verhaald kan worden, want: minderjarig, naar elkaar wijzen enz.

"We werken er hier met alle vrijwilligers keihard aan om de boel te verbeteren. De laatste tijd kregen we bij tegenstanders weer de naam dat het bij Amstelwijck weer gezellig is. En dan word je van je werk gebeld omdat ze de zaak hebben lopen vernielen. Dit kan gewoon niet."