Yooka-Laylee haalt kickstarter-doel binnen 24 uur

Yooka-Laylee is een project gevormd door een aantal voormalige medewerkers van Rare. Zij waren tijdens het Nintendo 64-tijdperk aan de slag gegaan met Banjo Kazooie. Voor hen is Yooka-Laylee de spirituele opvolger voor Banjo Kazooie.

Deze week is de game op Kickstarter gezet en daarmee kregen we de eerste beelden en informatie. Yooka is de groene kameleon en Laylee is de paarse vleermuis die op zijn hoofd zit. Samen hebben ze unieke vaardigheden, zoals vliegen en supersonische knallen. De game kent meer dan vijf unieke werelden. In deze werelden zoek je pagies, om vervolgens weer andere gebieden vrij te spelen.

Sinds de game op kickstarter is gegaan, met als begindoel 175 duizend pond, heeft de game al ruim 1.1 miljoen pond opgehaald (net geen anderhalf miljoen euro). Hiermee zijn alle extra doelen op kickstarter ook gehaald, waardoor de game onder andere tegelijkertijd op alle huidige consoles en pc wordt uitgebracht.

Met muziek van David Wise (Donkey Kong Country) en Grant Kirkland (Goldeneye) lijkt het op dit gebied goed te zitten. Of de game aan de hype weet te voldoen zullen we later zien. De game staat gepland voor een release in oktober 2016.

Yooka-Laylee 1

Yooka-Laylee 2