Handbalteam wint eindelijk weer uitwedstrijd

De Nederlandse handballers hebben eindelijk weer eens een uitwedstrijd tot een goed einde gebracht. Het team van bondscoach Joop Fiege, dat in januari 2012 voor het laatst buiten de landsgrenzen (Estland) zegevierde, versloeg Turkije woensdag in Ankara met 30-23.

Het was na nederlagen tegen Kroatië en Noorwegen de eerste overwinning van Oranje in de kwalificatie voor het EK van 2016 in Polen. De derde plaats in de poule levert mogelijk nog plaatsing op. De return tegen de Turken is zondag in Almere.

Turkije kon voor eigen publiek in de hoofdstad in de eerste helft redelijk bijblijven. Toch leidde Nederland bij rust al met drie doelpunten verschil: 14-11. De marge werd meteen na de hervatting nog teruggebracht tot één (14-13), daarna domineerde Oranje.

In vijf minuten tijd kwam er 19-13 op het scorebord te staan door treffers van Iso Sluijters, Bobby Schagen (twee) en Luc Steins (twee). Dat gat bleek beslissend. Schagen was topscorer met zes treffers, Tim Kremer gooide vijfmaal raak.