Britse politica haat joden

Dat het er in de politiek vaak op aan komt om je tegenstander  belachelijk te maken is evident. Maar politica Gulzabeen Afsal is het gelukt een stapje verder te gaan in het etaleren van elk gebrek van fatsoen. Zij maakte duidelijk dat zij collega Ed Milliband nooit serieus zou kunnen nemen omdat hij nu eenmaal een jood is.

Hiermee heeft zij een primeur: het is de eerste keer in de Britse politiek dat de etnische achtergrond van iemand gebruikt wordt om die persoon te demoniseren.

Racisme van de bovenste plank. Gulzabeen is zelf moslima en lid van de conservatieve Tory-partij. Het zou zomaar kunnen dat deze regelrechte uiting van Jodenhaat een gevolg is van teveel waarde hechten aan een middeleeuws, dubieus boekje dat ontsproten zou zijn aan de almachtige zelf.

Het haatkonijn, zelf in de running voor een leuke politieke job in Derby, liet op haar facebookpagina weten dat ze 'de jood' nooit zou gaan ondersteunen. Hiermee duidelijk doelend op collega Ed Miliband, zelf werkzaam bij Labour. Laatstgenoemde partij is trouwens druk aan het lobbyen om islamofobie strafbaar te gaan stellen op het Britse eiland. Hoe Ironisch kan het leven toch in elkaar zitten…

Toen iemand inhaakte op haar opmerking en haar vertelde dat ze wel iets meer respect zou kunnen opbrengen voor een premierkandidaat, reageerde Guzlabeen met: "Echt niet! Nooit zal ik mezelf verlagen en Al Yahud (Arabisch voor 'de jood') enige support verlenen".

Zelf vindt ze David Cameron meer een geschikte peer.

Overigens hebben haar bekrompen gedachten en uitingen geen enkele gevolg voor haar rol binnen de partij. Ze heeft excuus moeten aanbieden en daarmee was de kous af.