Latifah: homo zijn is geen slechte eigenschap

Zangeres en actrice Queen Latifah vindt dat de homo-emancipatie niet snel genoeg is gegaan. Dat zegt ze in een interview met Uptown Magazine. Latifah speelt de rol van bluesicoon Bessy Smith in de tv-film Bessie die volgende maand verschijnt.

De film beschouwt hoe zangeres Bessy Smith in de jaren twintig omging met haar biseksualiteit. 'Ik weet niet zeker wat mensen van Bessie's biseksualiteit gaan vinden. Maar het is geen geheim in haar verhaal. Ze was gewoon vrij, vertelt de 45-jarige actrice.

'De visie van mensen in het algemeen is een beetje achterhaald als het aankomt op van wie iemand mag houden. We hadden ons veel sneller kunnen ontwikkelen', vertelt Latifah over homo-emancipatie. Ze is er moe van dat seksuele geaardheid nog steeds een gevoelig onderwerp is. 'Wie je wilt trouwen is een compleet eigen keuze en niet iets dat veroordeeld zou moeten worden. Homo of lesbisch zijn is geen slechte eigenschap. Koppels zouden onder de wet beschermd moeten worden. Het maakt me boos. Homoseksualiteit is niet ongewoon dus laten we ons volwassen gedragen en een stap vooruit zetten.'