Furious 7 in top 5 meest succesvolle films allertijden

Het zevende deel van de Fast & Furious-franchise blijft maar records breken. De film kan zich na dit weekend de op vijf na meest succesvolle film noemen. Dit meldt BoxOfficeMojo.

Daarmee passeert de film de Disneyhit Frozen. Het succes is vooral te danken aan de Aziatische markt; in China alleen al is al meer dan 350 miljoen dollar opgehaald. Furious 7 heeft tot nu iets meer dan 1,3 miljard dollar opgebracht en wat betreft de Aziatische markt zal er ook nog wel bijgeschreven kunnen worden, voordat daar de nieuwe hit The Avengers: Age of Ultron door de censuurcommissie heen is, zijn we inmiddels een maand verder. Nog 20 miljoen erbij en Fast 7 gaat ook Harry Potter and The Deathly Hallows Part 2 voorbij.

Na dit weekend zal het voor Furious 7 moeilijk worden op de Amerikaanse markt. Daar stormt op 1 mei het tweede deel van The Avengers de bioscopen in. Voor de landen buiten Amerika zijn inmiddels de cijfers daarvoor binnen: 201 miljoen dollar. Daarmee stevent de film af op het grootste openingsweekend ooit wereldwijd. 

De cast van Furious 7
De cast van Furious 7