NEC pakt puntenrecord in Den Bosch

NEC heeft een nieuw puntenrecord neergezet in de Jupiler League. De kampioen boekte vrijdag bij FC Den Bosch de 32e overwinning van het seizoen (1-3) en kwam zodoende op 98 punten. NEC overtreft daarmee de prestatie van RKC Waalwijk uit het seizoen 1987-1988. Omgerekend naar het huidige driepuntensysteem kwamen de Waalwijkers toen uit op 96 punten uit 36 wedstrijden.

De ploeg van trainer Ruud Brood verzekerde zich begin deze maand al van de titel in de Jupiler League, maar gaat sindsdien 'gewoon' door met winnen. In de uitwedstrijd tegen FC Den Bosch, die op last van de burgemeester was vervroegd uit angst voor ongeregeldheden, boekte NEC de zestiende overwinning op rij. De topschutters Christian Santos en Sjoerd Ars maakten respectievelijk hun 22e en 27e treffer van het seizoen, Navarone Foor nam het laatste doelpunt voor zijn rekening.

In totaal staat NEC op 97 doelpunten in 36 wedstrijden. De Nijmeegse club heeft nog twee wedstrijden om zowel qua punten als qua doelpunten de grens van 100 te passeren.