Uitslagen Champions League 22/04/2015

In Madrid was de return van de stadsclash tussen Real en Atlético. Juventus reisde af naar Monaco om te spelen tegen AS Monaco. Een doelpuntloos gelijkspel in de return bleek voor Juventus genoeg om door te gaan naar de halve finale.

Real Madrid 1-0 Atlético Madrid (1-0 agg)

Door een goal van Javier Hernandez heeft Real Madrid de halve finale van de Champions League bereikt. De Koninklijke won voor het eerst in acht wedstrijden van Atlético.

In een waar voetbalgevecht werden de eerste minuten gedomineerd door overtredingen. Zowel Real als Atlético liet zich gelden. De thuisploeg pakte daarna het initiatief, en was enkele keren gevaarlijk van afstand. Kroos schoot over de goal van Oblak en Ronaldo zag een poging geblokt worden door de inglijdende Arda Turan.

Daarna had Atlético Madrid een fase waarin het Real omsingelde. De ploeg van Simeone kon echter geen gaatje vinden om Casillas op de proef te stellen. Enkel een schot van linksback Gamez bereikte de doelman, die eenvoudig kon vangen.

Real was daarna uit vrije trappen van Ronaldo en James in de buurt van een goal, maar de beste mogelijkheid was een minuut voor rust weer voor Ronaldo. De Portugees dook ineens op voor de goal van Oblak. De doelman maakte zijn goal goed klein, waardoor Ronaldo slechts een corner overhield aan de reuzenkans.

Vijf minuten na rust kreeg Chicarito een even goede mogelijkheid als Ronaldo. Het passje kwam van Isco, het schot van Hernandez ging maar net voorlangs de goal van Oblak. Real bleef in het tweede bedrijf lange tijd de betere ploeg. Ramos kopte, maar vond geen hoek en aan de andere kant kon Mandzukic bijna profiteren na een misverstand tussen Varane en Casillas.

Een kwartier voor tijd moest Atlético met tien man verder na rood voor Arda Turan. De middenvelder kreeg zijn tweede gele kaart na een charge op Sergio Ramos. In de 88e minuut liet Hernandez Bernabeu ontploffen. Na een actie van Ronaldo maakte de Mexicaan de bevrijdende 1-0. Daardoor won Real voor het eerst in acht wedstrijden dit jaar van Atlético en gaat De Koninklijke door naar de halve finales van de Champions League.

AS Monaco 0-0 Juventus (0-1 agg)

Juventus heeft zich na een doelpuntloze remise verzekert van de halve finale. Leunend op een goede defensie gaat de Oude Dame op Italiaanse wijze door naar de volgende ronde; 0-0.

Juventus ging met een goed gevoel richting Monaco. De ploeg van Massimiliano Allegri won thuis met 1-0 waardoor het eigenlijk één doelpunt moest maken om door te gaan naar de volgende ronde. De Italianen waren, afgezien van Paul Pogba, weer compleet waardoor het bijna niet meer mis kon gaan voor de Oude Dame. AS Monaco kent een minder goed seizoen, maar doet het in het miljoenbal uitstekend. De Monegasken gingen zich dus niet zonder slag of stoot uit het toernooi laten knikkeren.

De Monegasken wisten dat het goed moest openen en meteen in de eerste minuut bracht het Juventus al aan het wankelen. Giorgo Chiellini gleedt meteen na de aftrap uit waardoor Martial vrije doortoch zou hebben, maar de Italiaan trok aan de noodrem. De mandekker tikte de bal met de hand weg en kreeg meteen de gele kaart te zien. Monaco bleef de betere van het spel hebben, maar beide ploegen waren vrij slordig in balbezit. Juventus hield het voornamelijk bij verdedigen en bracht de eerste twintig minuten in aanvallend opzicht niet veel.

De thuisploeg wist aanvallend ook geen vuist te maken. Het had één goede combinatie via Bernardo Silva, maar Andrea Barzagli wist de bal ter nauwer nood voor de goal weg te werken. Kondogbia loste enkele schoten van afstand maar Gianluigi Buffon was niet voor één gat te vangen. Monaco moest het vooral van de creativiteit op de vleugels hebben, maar de voorzetten die de thuisploeg leverde werden gemakkelijk weggewerkt door Leonardo Bonucci, Barzagli en Chiellini. Zodoende moest er in aanvallend opzicht iets veranderen mochten Les Rouges et Blanc nog kans willen maken op de volgende ronde.

Jeremy Toulalan werd naar de kant gehaald om in de punt van de aanval met meer vuurkracht te spelen. Veteraan Dmitar Berbatov werd daarom in het veld gebracht waardoor de thuisploeg meer kopkracht had in de voorhoede. Met Berbatov in de ploeg werd Juve verder teruggedrongen op de eigen helft, maar bleef het tot een uur spelen nog altijd op koers om naar de halve finale te gaan. Monaco begon echter steeds meer aandringen en met name Yanick Ferreira-Carrasco gaf enkele goede steekballen. Juventus liet de Monegasken echter voetballen omdat het kostte wat kost geen doelpunt tegen wilde krijgen.

De Italiaanse defensie bleef in de lucht een plaag voor de Monegasken. Berbatov bracht dreiging met zich mee, maar delfde in duel met Bonucci en Barzagli dikwijls het onderspit. Juventus bracht ook meer kopkracht in de ploeg door Alvaro Morata, die niet zijn dag had, te wisselen voor Fernando Llorente. Doordat het Monaco maar niet lukte gevaarlijk te worden groeide Juventus in de wedstrijd. Het begon een kwartier voor tijd ook al met tijdrekken wat de thuisploeg het bloed onder de nagels vandaan haalde. Dit had enkele frustratie-tackles en gele kaarten tot gevolg.

Met nog tien minuten op de klok leek Juventus de doelpuntloze remise te koesteren. Het begon meer met tijdrekken, speelde zekerder en bleef verdedigend heer en meester. Germain werd nog ingebracht bij Monaco, maar de defensie van de Oude Dame was vandaag niet te passeren. Het gaat daarom op Italiaanse wijze naar de halve finale, waar het met deze fundering toch een gevaarlijke outsider is om de titel.