De Wild begrijpt keus 538 voor Coen en Sander

DJ Ruud de Wild begrijpt dat Coen en Sander hem binnenkort gaan vervangen op 538. 'Er is gekozen voor Coen en Sander, het is niet aan mij om daar wat van te vinden. Maar ik begrijp de keus wel', zei hij dinsdagavond aan tafel bij Jeroen Pauw.

Of De Wild zelf ook zou hebben gekozen voor het duo dat nu nog werkt voor 3FM? 'Dat weet ik niet, maar ik denk wel dat ze passen bij het profiel dat de directie wil.' Ruud de Wild en Coen en Sander waren concurrenten van elkaar, de programma's van de radiomakers stonden tegenover elkaar geprogrammeerd. 'Het is slim bedacht om de grootste concurrent weg te halen.'

De Wild heeft een vervelend jaar achter de rug. Zijn vader kwam te overlijden, hij had last van een stalker en werd bedreigd. Hij heeft besloten om wat eerder te stoppen bij 538 dan in eerste instantie was afgesproken. 'Mijn vriendin zei me dat ik 2014 eens moest laten indalen. 'Sluit je eens op in je atelier en ga vrij aan het werk', zei ze.' De Wild gaat zich de komende tijd vooral bezighouden met zijn kunst.

Of hij ooit weer voor een radiozender gaat werken? 'Ik sluit niks uit, maar er is nu geen partij waarmee ik om de tafel zit. Ik vind het heel leuk, maar ik weet niet hoe de toekomst eruit gaat zien.' De Wild benadrukt dat hij niet tot zijn 65e bij 538 had 'kunnen en willen zitten'. 'Ik was wel toe aan wat nieuws.'

Op 30 april presenteert Ruud zijn laatste radio-uitzending bij 538. Frank Dane neemt het middagprogramma voor zijn rekening totdat Coen Swijnenberg en Sander Lantinga in september beginnen. Zij worden bij 3FM op hun beurt opgevolgd door Frank van der Lende.